Op zondagmiddag 30 juni presenteert Roland Vonk, bekend van zijn radioprogramma op Radio Rijnmond, in het fiZi theater het programma ‘Rotterdammers op Schouwen-Duiveland: Hebbie wat, dan krijgie wat’. Rotterdammers staan naast vele andere eigenaardigheden bekend om hun aparte humor, taalgebruik en spitsvondigheid. Roland Vonk is een meesterverteller en een kenner van de Rotterdamse geschiedenis, maar ook de eigentijdse ontwikkelingen worden op de voet door hem gevolgd. Zijn uit het leven gegrepen verhalen sluiten naadloos aan bij de muziek van Blind Vertrouwen en het Oase Combo.

Het duo Blind Vertrouwen heeft een inmiddels lange muzikale traditie met Jos Bloemkolk schrijver en zanger, Theo van Duijl, zanger gitarist en worden ondersteund door contrabassist Aike Elshout en percussionist Hans de Lange.

Het repertoire is divers als het leven zelf: van grappig tot diep ingrijpend in de menselijke ziel, dan wel te verstaan de Rotterdamse ziel. De teksten gaan over gewone mensen, families, het dagelijkse leven in al haar facetten. Tekstschrijver Jos Bloemkolk werkte tientallen jaren als columnist voor het Parool en werd alom geprezen door kenners uit de muziek- en theaterwereld. Inmiddels is Theo van Duijl een echte ‘Rotterdammer op Schouwen-Duiveland’, maar welke invloeden brengen al die Rotterdammers mee? Waar dromen ze van? Willen ze nog wel terug? Wat is de kracht van nostalgie? Blind Vertrouwen brengt vele onderwerpen uit het leven in hun repertoire naar voren, goed voor een heerlijke middag theater.

Het Oase Combo is vernoemd naar de Oase Bar alwaar de legendarische Rotterdamse componist, zanger en accordeonist Jaap Valkhoff furore maakte met name in de jaren 50 en 60. Het combo speelt voor u een aantal van zijn bekendste liedjes met Koos de Vos op accordeon, Albert de Vos gitaar, Roland Backx zang en contrabas, John Muis op drums. Bekende nummers van Jaap Valkhoff zijn onder meer ‘Diep in mijn hart’, ‘Ik zie de haven al’ , ‘Langs de Maas’ etc. Kortom, het programma staat bol van de nostalgie en voert je mee naar het leven in Rotterdam van voor en na de oorlog. Ook staat het Oase Combo bekend om de vertolking van de zo kenmerkende Franse muziek uit Parijs, waarbij de musettes je tegemoet klinken van de terrasjes.

Vrolijkheid en nostalgie, ook kenmerkend voor het Rotterdam, waaraan Schouwen-Duiveland onlosmakelijk mee is verbonden, mede door de vele Rotterdammers die door de jaren heen op vakantie gaan in Zeeland en zelfs Schouwen-Duiveland kiezen als hun favoriete woonbestemming.

Programma: Rotterdammers op Schouwen-Duiveland
Datum: zondagmiddag 30 juni 2024
Aanvang: 14:30 uur

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van fiZi, www.fizi.nl
Entree: €12,50

Het programma is een Cultuurhuis ZierikC productie vanuit de Muzikale Huiskamer in samenwerking met fiZi en het CASD. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *