De groove van de Delta Swing Big Band

Op zaterdagavond 21 oktober organiseert CASD een optreden van de Delta Swing Big Band in de Nicolaas in Brouwershaven. Deze bigband bestaat uit 18 leden die met veel enthousiasme proberen iedereen de dansvloer op te krijgen.

Met het brede repertoire van de Delta Swing Big Band stap je deels terug in die swingende tijd dat bigbands de dansvloeren vulden met enthousiaste jazzliefhebbers. Tegelijkertijd krijg je een gevarieerd programma te horen dat ook ruimte biedt voor modernere arrangementen. Geworteld in de jazz van de jaren 40 en 50 speelt nostalgie nog steeds een grote rol. Nieuwe, jongere musici vullen het programma aan met frisse arrangementen van hedendaagse nummers.

Jong en oud samen, de bandleden weten hun enthousiasme voor bigband jazz over te dragen op het publiek. Het plezier spat ervan af. Leuke bijkomstigheid is dat zangeres Lydia Blokland deze avond een thuiswedstrijd speelt, zij komt van Schouwen-Duiveland. Aanvullend op de instrumentale arrangementen zorgt zij als vocalist ervoor dat de groovy nummers een extra swing krijgen!

 

 

Het programma bestaat uit twee sets van elk drie kwartier. Op de setlists staan nummers als This Masquerade, Tequila, In the Mood, Boogie Down, No More Blues en Cantalope Island.

Trek voor dit concert comfortabele kleding en schoenen aan, want stil blijven zitten, wordt lastig.

Het concert in de Nicolaas in Brouwershaven begint op 21 oktober om 20:00 uur.

De deur gaat open om 19:30 uur.

Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.casd.nl/ticketkantoor en te koop op de avond zelf.