Laden Evenementen

november 11 @ 20:00 - 21:30

Consort of Voices

Italiaanse Cantates

Op zaterdagavond 11 november brengt Consort of Voices in de Corneliuskerk in Noordwelle een programma met Italiaanse cantates van Georg Friedrich Händel. Dit concert stond in maart gepland maar moest door ziekte van een van de leden worden geannuleerd.

Händel (1685-1759) verbleef rond 1707 in Florence, Rome en Napels. In Rome schreef hij in 1707 voor kardinaal Ruspoli een groot aantal cantates gebaseerd op Italiaanse teksten. Deze cantates lijken op opera scènes of zelfs op kleine opera’s, vaak geschreven voor sopraan. Zij dienden later als bron voor zijn Italiaanse opera’s.

Een terugkerend thema in deze Italiaanse cantates is de liefde. Sopraan Marlotte van ’t Hof brengt deze prachtige muziek opnieuw tot leven in de Corneliuskerk waar zij drie cantates zingt: ‘Un alma innamorata’, ‘Nel dolce dell’oblio’ en ‘Filio, d’alte speranze’.

Zij krijgt begeleiding van Liesje van Massenhove (blokfluit), Yumina Ishii (barokviool), Blanca Martin (barokcello) en André Poortvliet (klavecimbel).

Behalve drie cantates staan ook de Ouverture in D, de Sonata in D voor viool en klavecimbel en de Triosonate in F voor blokfluit, barokviool en barokcello op het programma.

Barokmuziek
Kom deze heerlijke barokmuziek ontdekken tijdens dit concert door Consort of Voices. Dit vocaal en instrumentaal ensemble richt zich specifiek op de barokmuziek. De musici verdiepen zich in de zangtechniek, speelstijl, muzieknotatie, muziektheorie en oude instrumenten uit de barokperiode.

Het concert in de Corneliuskerk in Noordwelle begint op 11 november om 20:00 uur.
De kerk gaat open om 19:30 uur.
Kaarten à 15 euro zijn te bestellen via www.casd.nl/ticketkantoor en te koop aan de deur op de avond zelf.

 

Gegevens

Datum:
november 11
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenement Categorieën:
,
Site:
casd.nl

Organisator

CASD
Telefoon
06 5754 7220
E-mail
stichting@casd.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Corneliuskerk Noordwelle
Dorpsring 33
Noordwelle, Zeeland 4326AB
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie