Dolce Maria

De hoeveelheid 17 e -eeuwse muziek over Maria is nauwelijks te bevatten. Uiteraard zijn er veel Maria-hymnes en andere stukken voor liturgisch gebruik, maar niet zelden was ze ook een inspiratie voor componisten om een meer menselijke kant van haar te laten zien.

Sopraan Wendy Roobol

Sopraan Wendy Roobol is met haar warme, flexibele en heldere stemgeluid, een zangeres wier repertoire zich uitstrekt van de vroege barok tot hedendaagse muziek. Haar veelzijdigheid laat zich
eveneens zien in de vele disciplines waarin ze zich beweegt. Tijdens haar masterstudie aan de Dutch National Opera Academy van het Koninklijk Conservatorium Den Haag ontdekte ze haar liefde en talent voor opera en muziektheater.

Mozarts Mooie Meiden

Een pastiche met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in Mozart muziek en leven 

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozen-aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen?

Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert!  Sopraan Wendy Roobol en forte pianiste Ursula Dütschler brengen samen met een strijkers ensemble een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart. Zij portretteren, door middel van muziek en teksten, vier van de ‘mooie meiden’ waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd.  

Wendy voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als een vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma. Ursula Dütschler en de musici van het strijkkwartet geven de muziek van Mozart op virtuoze wijze klank en kleur, terwijl de prachtige kostuums van Monique Bolwerk dit concert Plus helemaal af maken.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.