CASD hoopt de opera Carmen alsnog naar Zierikzee te halen

ZIERIKZEE – Hij heeft al een streep moeten zetten door een jazz- en een shantyfestival, door het geplande Oude Haven Concert en door de Dutch Swing College Band. Martin de Jong van CASD hoopt nu op een zinderende uitvoering van de opera Carmen, op zaterdag 14 november

Esme Soesman 13-05-20

De Dutch Opera Studio is bereid een middag- én een avondvoorstelling te geven voor de prijs van één. Dat maakt het voor het organiserende CASD (Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland) mogelijk om twee keer een ploeg van 60 toeschouwers te ontvangen in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. 

Van de 13 activiteiten die CASD dit jaar op de planning had staan, heeft De Jong er al door 12 een streep gezet.  Omdat ze niet meer mogen of alleen maar mogen op een manier die (financieel) niet haalbaar is. ,,Zo jammer. Maar elk nadeel heb z’n voordeel. Ik heb nu veel meer tijd om alles voor te bereiden voor volgend jaar.” 

We houden van die belrondjes

Dat hij niet gelijk alles schrapt voor dit jaar heeft te maken met de reacties die hij krijgt. ,,We houden als ouderen van die belrondjes, omdat we elkaar niet kunnen zien. En dan zeggen mensen tegen me: probeer toch alsjeblieft die opera naar Zierikzee te halen. Dus probeer ik dat ook. Het is zo’n mooie grote productie. En opera is toch een beetje ons paradepaardje.”