Kerstconcerten nog tijdens persconferentie coronamaatregelen aangekondigd

Stichting Culturele Activiteiten Schouwen Duiveland heeft de koe direct bij de horens gevat. De versoepeling van de coronamaatregelen was net officieel en er werden twee kerstconcerten aangekondigd in de Nieuwe Kerk van Zierikzee.

Bericht op Internet van Omroep Zeeland

 

De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de concerten al gepland waren en de artiesten en de kerk al onder voorbehoud vastgelegd. Zaterdag 19 december is het zover. Dan geeft Take Five een middag- en avondconcert met een operatintje van de Nederlandse Pavarotti, Peter Weeda en Iryna Zhynkina, want opera staat bij de stichting hoog in het vaandel.

Door de corona maatregelen die nog wel gelden kunnen er per concert maximaal dertig bezoekers in de kerk. “Vandaar ook dat demusici tegen een gereduceerd tarief optreden aldus stichtingsvoorzitter Martin de Jong. En die geste is zeer welkom, want “niet alleen cultureel, ook financieel was 2020 een zwaar jaar”, aldus De Jong.

De twee kerstconcerten zijn de enige twee concerten van de stichting die dit jaar gehouden worden. Alle andere zeventien concerten moesten door de corona crisis worden afgelast. Voor volgend jaar heeft de stichting elf concerten, binnen en buiten op de agenda staan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.