Voor de pauze  13:30 - 14:30: medewerking van Iryna Zhynkina op de vleugel, Mezzo Sopraan Annelies Driesse ,Bas Bariton   Peter Weeda ,Inge van Grinsven op Harp en Samrat Majurdin op zijn klassieke gitaar

Annelies Driesse  mezzo sopraan Donizetti  opera “La Favorita” aria  O mio Fernando
Iryna Zhynkina  Piano  Granados Spaanse dans “Andaluza”   
Inge en Samrat
Annelies Driesse mezzo sopraan Tchaikovsky Romans “Na zemlyu sumrak pal” 
Duet Annies Driesse mezzo sopraan  Peter Weeda  bariton Varlamov  duet “Spaanse song”   

Na de pauze 14:45 : Sopraan Wendy Mozart met z'n Mooie Meiden

Mozarts mooie meiden 

Een pastiche met brieven, monologen, liederen, aria’s en instrumentale muziek rond vier vrouwen in Mozarts muziek en leven

Wat deed de nobele prinses Caroline uit Den Haag om het leven van Mozart te redden, en hoe bedankte hij haar daarvoor? Waarom wilde de prima donna Francesca Adriana Gabrieli de beroemde rozen-aria uit Le Nozze di Figaro niet zingen bij de reprise van deze opera in Wenen? Hoe werd dit opgelost? En voor wie werd de mooiste concertaria aller tijden geschreven en vooral: waarom? Daar komt u achter in dit concert! 

Sopraan Wendy Roobol en fortepianisten Ursula Dütschler brengen samen met een strijkersensemble een vrolijke pastiche met instrumentale stukken, liederen en concertaria’s van Mozart. Zij portretteren, door middel van muziek en teksten, drie van de ‘mooie meiden’ waar Mozart een stukje van zijn talent aan heeft gewijd. 

Wendy voelt zich met haar soepele, warme stem en haar voorliefde voor de combinatie zingen met acteren als een vis in het water in deze muziek en in dit theatrale programma. Ursula Dütschler en de musici van het strijkkwartet geven de muziek van Mozart op virtuoze wijze klank en kleur, terwijl de prachtige kostuums van Monique Bolwerk dit concertPlus helemaal af maken. 

Wendy Roobol, sopraan en teksten
Ursula Dütschler, pianoforte
Kees Hulsmann, viool
Evert Jan Schuur, viool
Bernadette Verhagen, altviool
Lotte Beukman, cello
Kostuums: Monique Bolwerk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.