Het Zeeuws Jeugdorkest is een symfonieorkest voor jonge Zeeuwse muzikanten tussen de 11 en 21 jaar en staat onder leiding van Bart van Gorp. Zij spelen op zaterdagmiddag 22 juni om 15:00 uur in het centrum van Zierikzee onder der Beuze.

Het voornaamste doel van het orkest is het samen muziek maken en een gezamenlijke muzikale ontwikkeling doormaken. Hierbij hebben de jongeren ontzettend veel plezier omdat ze elkaar inmiddels als vriendengroep zien en zo ook met elkaar omgaan!

Naast het Zeeuws Jeugdorkest zijn er ook jongere afdelingen voor kinderen van 6-12 jr die nog niet zo lang muziek maken.

Het Jong ZJO is een orkest voor kinderen die nog te jong zijn voor het Jeugdorkest, maar wel al graag willen leren samenspelen. Een aantal jaren in dit leerorkest leidt uiteindelijk tot een grote mate van samenspel vaardigheden en inzicht in het eigen talent. Veel kinderen spelen daarna in het Zeeuws Jeugdorkest

Dirigent – Bart van Gorp

Bart van Gorp was 8 jaar oud toen hij begon met trombone spelen en dat doet hij nog altijd met veel plezier. Al na een paar jaar werd het Bart duidelijk dat hij van musiceren zijn beroep wilde maken en om dat te bereiken is hij gaan studeren aan het conservatorium van Rotterdam. Na afronding van de bachelorstudie in Rotterdam behaalde hij ook de titel Master of Music aan het conservatorium van Amsterdam. De hoofdinstrumenten van Bart zijn bastrombone en bastuba en daarnaast speelt hij tenortrombone, euphonium, sousafoon, basgitaar en piano. 

Bart is sinds augustus 2021 verbonden aan het Zeeuws Jeugdorkest. Doordat hij zelf ook regelmatig als uitvoerend musicus optreedt weet hij als geen ander wat het is om het podium te betreden en samen muziek te maken!

Programma ZJO 2024

Jong ZJO Middelburg

 1. Soldatenmarsch – Robert Schumann
 2. Santa Lucia – Traditioneel
 3. Vredig Platteland – Ludwig van Beethoven

 Jong ZJO Goes

 1. Gavotte – François-Joseph Gossec
 2. Meditation sur le premier prélude – Bach/Gounod
 3. La Cinquantaine – Jean Gabriel-Marie
 4. Pico Bello – Luna Sabella

 Zeeuws Jeugdorkest

 1. Rondeau (uit Abdelazer) – Henry Purcell
 2. Sonate Pathétique – Ludwig van Beethoven
 3. Symfonie Nr. 9 – Joseph Haydn
 4. Pavane – Gabriel Fauré
 5. La Montagne – Jean Ferrat
 6. Yellow (uit Colors for Trombone) – Bert Appermont
 7. A Second Time – Remy van Kesteren/Harm Haverkamp
 8. Palladio – Karl Jenkins

 Alle 3 orkesten samen:

 1. Jesu, Joy of Man’s Desiring – Johann Sebastian Bach
 2. Brokkenpiloot – Bart van Gorp
 3. Kodomo No Hi – Michel van Delft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *